joi, 2 aprilie 2015

#2 Condeiul frustrat

Invatai in anii astia, ultimii vreo 13, lucrati in lumea larga a natiunilor, ca "assume = ass of u & me" ...mai pe romaneste zis, "presupui, deci gresesti" (cat de carteziana sunt!!!!).

Ei bine, azi insa voi presupune urmatoarele: 80% din politicieni ar pica magistral cea mai simpla evaluare (obiective minime, de bun simt) in ceea ce priveste calitatea, costurile si rezultatele lor din fiecare mandat. As vrea sa fiu contrazisa ...cu argumente...insa stiu ca nu e cazul..mai mult, cred ca sunt indulgenta cu procentul meu...care cred ca e 99%.

Pe ce ma bazez?! Fiind presupozitie nici n-ar trebui sa o explic....daar..poate citeste vreun nenea sau vreo tanti politician ...si sa stie de ce.

Pana pe 1 ianuarie 2015 traiam intr-o lume x, o data cu venirea lui Matei am intrat in alta sfera: a mamelor. Asta, printre multe altele, inseamna si ca ies zilnic cu Matei sa ne plimbam, sa ne giugulim cum stim noi mai bine, razand unu altuia: eu cu gura pana la urechi, el cu gingiile, sa ne privim gales in ochi.....etc..

Ei bine nu prea. Motivul: tre sa vanez toate gropile, bordurile, sa fiu sigura ca nu dau cu copilu' de pamant, ca nu ne musca vreun caine sau da vreo masina peste noi. De de? Pai pentru ca pe trotuar nu avem loc de masini...iar unde nu sunt masini, trotuarele sunt sparte si au borduri videaniene de 3 metri, cainii inca mai alearga liberi nevoie-mare....iar rampe de urcat-coborat exista doar in vise.

De platit taxe..platesc..la zi cu toate...ma irita numa' ideea asta in sine avand in vedere ca Mister Monta a limitat indemnizatiile pentru CIC, dar nu mi-a redus contributiile pe masura indemnizatiilor...
Invit familia Ponta-Monta sa traiasca din banii de indemnizatie pentru 1 an (sunt generoasa...ca daca vrei 2 ani...ai cam pus-o).....si sa isi creasca copiii cu alocatia lunara...ma intreb cum ar mai face Andrei, fiul lui, karting, costa mii de euro pe an cu cei 7 euro din alocatia lunara.

Eu NU simt nici un avantaj de pe urma obedientei mele civice: medicalul il am prin privat...deci de ce mai platesc taxe? Ca sa existe un sistem bugetar mamut ..unde se angajeaza 4 oameni sa duca o hartie de etajul 1 la 2.

Asadar...da, ridic provocarea clasei politice, sa ne demonstreze ca salariile primite sunt meritate.

Da, as dizolva Parlamentul si as privatiza statul....locuri de munca deschise in urma evaluarii necesitatii lor...as face externalizarea tuturor ministerelor....catre consultanti si specialisti ..pentru ca statul asta in care traim noi acu inventeaza taxe si pe urma angajeaza oameni sa le colecteze..pe care tot noi cei care muncim ii platim.
Or daca am lasa piata libera....toate s-ar regla... ;) asta e asa, din universalitatea logicii spiritului libertarian.
Dar da, sa terminam cu perpetuarea asistarii, sa dsfiintam statul, si sa ne administram prin cerere si oferta. Asa, poate, am plati cu drag borduri,dar cu rampe, parcuri si parcari....

3 comentarii:

  1. Cred că trăim în dimensiuni diferite, că la mine calendarul îmi indică 27 iulie 2015. Dacă tot ești în viitor, nu ai putea să fii într-atât de drăguță încât să îmi zici ce numere au ieșit la loto săptămâna aceasta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai azi e 27 iulie 2015. :) daca insa imi dai mai multe detalii despre ce vroiai sa comentez poate scot globul de cristal.

    RăspundețiȘtergere
  3. nevermind, n-am mai băut bere de două zile, se pare că am intrat în sevraj

    RăspundețiȘtergere